rooster voor de kerst bekend!

Ook deze kerstvakantie zijn er weer lessen. Misschien heb je nu juist extra tijd om fijn wat meer yoga te doen? Er zijn wel wat minder (maar langere) lessen, dus kijk goed op het rooster.

De yinyang, restorative en de led ashtanga van 24-12 zijn te reserveren. Voor de yinyang en restorative is dat enkel om zeker te zijn van je plekje, dus kun je nog last minute kijken of gewoon komen als er plek is. Voor de 24e is  het juist om te zien of er minimaal 6 deelnemers zijn, dus graag inschrijven zodat ik op tijd kan melden of de les wel of niet doorgaat (uiterlijk donderdag 21-12). LET OP; de hatha yogales op de woensdagochtend is om 10 uur, een half uurtje langer uitslapen dus. Verder een Mysore ashtangeles op de vrijdagochtend. En iedereen welkom op zondag 7 januari om samen de practice te komen doen om samen het nieuwe jaar in te luiden.

herfstvakantie België – lesuitval

Wegens herfstvakantie geldt een aangepast rooster van woensdag 1 t/m zondag 5 november.

Woensdag (allerheiligen): Woensdagochtend valt de ochtendles uit en zullen de lessen van de avond vervangen worden door een ashtanga Mysoreles (ook voor beginners) van 19.00 – 21.00 uur. Van 19.00 – 19.30 zal de meeste aandacht uitgaan naar de beginners, daarna aan de gevorderden (hele serie mag!).

Donderdag worden beide lessen vervangen door een restorative les van 1,5 uur (19.30 – 21.00 uur) door Ester, waarin we echter beginnen met meer actieve bewegingen (beetje yang, beetje yin) om daarna diep te kunnen ontspannen.

Vrijdag valt de yin-yangles uit maar iedereen is welkom om een eigen (al dan niet ashtanga-) practice te komen doen in de ochtend!! tussen 9.00 en 11.00 uur – gratis voor leden. Ester doet mee en helpt met hoofdstand en drop backs en vragen….

Zondag vervalt de led class ashtanga (er is dat weekend de start van de Yin Teacher Training).

NB. ook vrijdag 10 november, de dag voor Wapenstilstand,  zal de yinyangles vervallen.

 

zondag a.s. begint de led class later!

Zondag (22-10) zijn de deuren open om 10.30 uur om zelf alvast op te warmen met zonnegroeten (en/of te mediteren, adem te halen et cetera).  We starten dan om 11.00 uur met de staande posities en doen de halve eerste serie (begeleid met stem door Ester).

Vanaf november is op verzoek de les voortaan een half uurtje vroeger: v.a. 9.30 zodat je nog meer van je zondag over hebt!

Workshop Yoga Integratie: asana, pranayama en meditatie

Op zondag 24 september en zaterdag 14 oktober, geeft Nathalie Van Turnhout een twee-delige workshop.


Asana, pranayama en meditatie zijn de drie belangrijkste onderdelen van de yogatechniek.  Je kan ze afzonderlijk beoefenen, zeker als je pas begint met een onderdeel. De voordelen blijven dan eerder beperkt tot dit onderdeel. Door asana (houdingen) te beoefenen, kan je bijvoorbeeld rugklachten laten verdwijnen. Stop je echter met oefenen, dan is de kans groot dat de klachten terugkomen. Dit gebeurt omdat andere lagen zoals je adem en je manier van denken nog in het patroon van rugklachten zitten. Om permanent verandering te brengen en je te bevrijden van vastgeroeste patronen, zal je minstens 2 van de 3 lagen moeten losmaken.

Het aantal leraren dat de drie methodes geintegreerd aanleren en beoefenen binnen de yoga traditie is erg schaars.  Nathalie had het privilege om met een van hen, Gregor Maehle, een tijd lang dagelijks te werken. Ze wil zijn kennis graag met zo veel mogelijk mensen delen.

Verwacht een korte asana practice met focus op middenrif en wervelkolom gevolgd door pranayama (ademhalings-) en meditatietechnieken die je toelaten makkelijk dagelijks te oefenen.

Voor bovenstaande workshop kun je reserveren via de website. We gaan ervan uit dat je niet enkel op 24 september aansluit maar ook de herhaling op 14 oktober volgt. Immers: wat je hier leert is een intensieve techniek en door oefening en herhaling kun je eerder blijvende resultaten verwachten.

Kosten: € 45,- voor de twee workshops samen. Abonnementshouders voor 1 keer per week krijgen € 5,- korting, abonnementshouders voor 2 keer per week of onbeperkt krijgen  € 10,- korting.

Kun je echt alleen de eerste keer, dan krijg je bij de volle prijs € 10,- korting – de prijs wordt dan € 35,- (ook voor abonnementshouders). Alleen de tweede keer aansluiten is niet mogelijk.

Nieuw: reserveren voor restorative en yinyogalessen

Vanaf komende maandag (4 september 2017) kun je je plekje in de restorative en yinyogalessen reserveren via deze website. We hebben gekozen voor deze oplossing zodat je iedere week kunt kijken welke les je het beste past, maar ook ervoor te zorgen dat mensen niet teleurgesteld worden als onze shala vol bezet is. Natuurlijk vragen we je ook – wanneer je toch niet kunt – je op tijd uit te schrijven, zodat een ander gebruik kan maken van die plek.

Mensen die gereserveerd hebben, zijn zeker van een plekje in de les. Een account aanmaken is eenvoudig. Doe je dat liever niet, is het ook mogelijk een plek te reserveren zonder een account. Je zult wel gevraagd worden om je gegevens (naam, email, telefoon) in te vullen.We gebruiken je gegevens om de reservering te bevestigen en je een reminder (SMS) voorafgaand aan de les te sturen.