Nathalie Van Turnhout

Ashtanga yoga teacherNathalie

Nathalie vond haar yogaliefde op het scherm. In een online video brachten twee atletische mannen yoga met kracht, focus en souplesse. Geen zingen, geen goden maar pure schoonheid en ontspanning. Het was zalig om op een winteravond een sessie mee te doen. Al snel merkte ze dat ze beter herstelde en dieper ademde. Jarenlang was ze competitief triatlete, urenlang maalde ze kilometers. Haar lichaam was ongemerkt uit balans geraakt. Yoga hielp haar om langzaam te herstellen.

In 2008 volgde ze voor het eerst PowerYoga bij De Yoga Studio in Eindhoven. Dit was een openbaring! Ze wist al snel dat ze haar kantoorbaan ging inruilen om yoga-docente te worden. In 2009 startte ze dan ook de Ashtanga Yoga Teacher Training in combinatie met een 7-jarige opleiding tot osteopaat.

Wat begon als een puur fysieke bezigheid, werd vervolgens een levenspad …

“Yoga geeft tegelijkertijd energie en rust. Deze combinatie wil ik aan iedereen in mijn lessen meegeven. Het is heerlijk om zowel atleten als niet-sporters fysiek en mentaal te begeleiden zodat ze zich ook thuis of onderweg verder kunnen ontwikkelen.”

Inmiddels is Nathalie verhuisd naar Orlando en moeten we haar bij Yowga missen….. Zij zet haar yogapad voort en volgde in 2017 een maand lang les bij Gregor Maehle en Monica Gauci (ashtanga; samen met oud-leerling en tevens docente Carolien Punie) en verbreedt haar ashtanga practice regelmatig met yin yoga en yoga nidra, soms via skype met Yowga-yogi’s;-). Nathalie organiseert in mei 2018 voor het derde jaar op rij een Yowga-vakantie, dit keer in Nederland. Vooraf en nadien komt zij vast ook een aantal lessen/workshops geven bij Yowga!

SaveSave

SaveSave

SaveSave