Ester van Winkel

Ester heeft sinds haar tienerjaren veel gedanst, van pop-, jazz-,  en modern ballet tot klassiek ballet. Ook heeft zij wedstrijden gedanst in latin en stijldansles gegeven. Na een aantal jaren minder te bewegen in verband met de geboorte van  haar kinderen, begon het weer te kriebelen en is zij in contact gekomen met yoga.

De yogavorm die zij toen beoefende bood haar fysiek weinig uitdaging, maar wel de ervaring dat yoga meer is, anders is, dan alleen sport. Yoga doe je voor jezelf en niet voor de spiegel en het biedt niet alleen een voldaan gevoel van lichamelijke inspanning, maar de kracht om werkelijk tot rust te komen. Daarom is zij op zoek gegaan naar een yoga die ‘ontspanning door inspanning’ biedt; een welkome afwisseling naast haar drukke en veelal zittende baan als adviseur. In Ashtanga Yoga, tevens basis voor Power Yoga, vond zij de down-to-earth yoga die haar paste. Al snel besloot ze de ashtanga intensive teacher training te volgen.

Nog steeds vormt ashtanga yoga het anker, de rode draad, maar inmiddels is daar een waaier aan andere vormen en aanvullende inzichten bijgekomen. Graag laat Ester ook anderen kennismaken met de kracht van yoga en alles wat zij in de afgelopen jaren geleerd en ervaren heeft.

Opleidingen (naast diverse workshops en lessen bij o.a. Luke Jordan, Sonja Radvila, Damien de Bastier, Nancy Gilgoff, Petri Raisanen, Nick Evans & Katia Garcia, Nuno Vintem, Tim Feldmann, Lino Miele, Robert Boustany) :

  • 200 hrs Ashtanga Yoga Intensive Training (Yogastudio Eindhoven, 2010)
  • Student Advanced teacher Training (Delight Yoga, 2015-2017, total 350 hrs, teachers: Claudia Pradella, Eva Ugolini (ashtanga), Katiza Satya & Kevin Sahaj (heart and mind retreats):
    • The ashtanga path & Beyond primary (second series ashtanga)
    • Yoga therapy
    • The heart retreat & the mind retreat
  • Meditation course (Vipassana, 2018)
  • Restorative yoga by Ela Veda: fundamentals 1, 2 & 3 (3*25 hrs, 2017 & 2019).