Carolien Punie

Carolien is een Yowga-leerling van het eerste uur (sinds 2014) en is ashtanga yoga blijven doen toen ze naar Antwerpen verhuisde.

Yoga begon voor Carolien als een sportieve uitdaging. Zowel flexibiteit als kracht opbouwen, na jaren van eentonig hardlopen, was een leuke afwisseling. Daarnaast leerde ze ook volledig ontspannen en loslaten via yin yoga en restorative yoga. Al snel merkte ze dat yoga zoveel meer was dan enkel houdingen aannemen. Ze leerde steeds meer voelen en luisteren naar haar eigen lichaam en gedachten. Door bewust te worden van haar gedachten, leerde ze er niet volledig in op te gaan maar de nodige afstand te nemen. Kortom, yoga bracht haar de nodige rust en balans waardoor ze besloot het met anderen te willen delen.

Na 2 jaar intensieve beoefening ging ze een 200u teacher training volgen in India, de bakermat van yoga (Ashtanga Yoga Opleiding van Samyak Yoga, 2016) . In 2017 volgde ze een level 2 teacher training (300u) in Bali (ashtanga, door Gregor Maehle en Monica Gauci). Door zelfstudie, lange skype gesprekken met Nathalie (van Turnhout, oprichtster van Yowga) en workshops probeert ze zoveel mogelijk bij te leren en te ontdekken over yoga, bewustzijn en gezondheid. In 2018 is ze afgestudeerd als Orthomoleculair nutritionist bij BIOK opleidingsinstituut. Yoga en orthomoleculaire wetenschappen zijn voor haar de ideale combinatie voor een gezond lichaam, een heldere geest en een gebalanceerd leven.

Carolien is teacher bij Yowga vanaf mei 2018 en ze geeft vanaf 2019 ook yogales in Mol bij Upgrade.